HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP a lakók mellett foglalt állást Lukácsházán

2014.03.19. 10:57 szepujvilag

A Kőszegdoroszló határában tervezett kamion terminállal kapcsolatban tartott hétfőn lakossági fórumot Lukácsháza önkormányzata, melyen megjelent Bogáti András, az LMP képviselő-jelöltje is. Az LMP szerint a lakók és a civil környezetvédő szervezetek véleményét figyelembe véve nem lenne szabad megépíteni a terminált.

Óriási érdeklődést váltott ki az a lakossági fórum, melyet hétfőn rendeztek Lukácsházán egy Kőszegdoroszló határába tervezett kamion terminál létesítésével kapcsolatban. A lakók meghívására az eseményen részt vett az Lehet Más a Politika megyei szervezetének több tagja és szimpatizánsa, köztük Bogáti András, a Vas megyei 2-es számú választókörzet LMP-s országgyűlési képviselő-jelöltje.

A tervezett beruházás térsége az Írottkő Natúrpark része. Az érintett részen lett kiépítve az árvízvédelmi tározó és turisztikai célokat is szolgáló Abért-tó, itt halad keresztül a kerékpáros túraútvonal. Érthetetlen az ott élők számára, hogy ilyen környezetben egyáltalán valakinek eszébe jut környezetszennyező beruházás létesítésének gondolata.

A lakossági fórumon felszólalt Bogáti András is, aki egyetértett a lakók aggodalmával, valamint az Írottkő Natúrparkért Egyesület véleményével, amely szerint a környezeti károkozás mellett a falu lakosainak, egészségét és biztonságát, lakóingatlanaikat is veszélyeztetnék a kamionok. Sokan a táj szépségéért, a nyugalomért, a környezet kiváló adottságaiért költöztek ide városból. Ezeket az értékeket magukénak érzik az itt élő emberek, és tartósan meg kívánják őrizni. A tervezett kamionterminál, a megnövekvő kamion forgalom azonban az előbbi kedvező természeti adottságokat végérvényesen megszünteti. A zöld párti politikus érthetetlennek tartotta, hogy nem csak a lakosságot nem tájékoztatták, de a múlt héten ülésező kőszegdoroszlói képviselőtestület sem tárgyalta a témát. Bogáti szerint a szóban forgó beruházáshoz hasonló fejlesztéseket a lakók véleményének figyelembevétele nélkül nem szabad megvalósítani. Elmondta továbbá, hogy folyamatosan tartani fogja a kapcsolatot a lakossággal, követni fogja a beruházás folyamatait, és szükség esetén készen áll arra, hogy képviselje az ott élők érdekeit.

Lukácsháza, 2014. március 19.

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: kamion lehet más a politika lmp kőszegdoroszló bogáti andrás lukácsháza

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr135869257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása