HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Másodfokon is engedélyezték a heiligenkreuzi hulladékégetőt - A PRONAS közleménye

2010.06.17. 14:06 szepujvilag

2009. februárban kiadott burgenlandi engedélyezésre 487 fellebbezést nyújtottak be, így a hulladékégető engedélyezése másodfokon a bécsi Umweltsenat (Környezetvédelmi Tanács) hatáskörébe került.

Az Umweltsenat helyszíni szemlét tartott, újabb szakértői véleményeket kért, amelyekre az ügyfelek állásfoglalásokban reagálhattak.
Az Umweltsenat 2010. június 11-én hozta meg döntését, de annak eredményét csak ma hozta nyilvánosságra a honlapján. Ennek lényege, hogy kiegészítő és módosító feltételekkel, de az elsőfokú burgenlandi határozatot jóváhagyta. Az új követelményeket a jogosnak tartott fellebbezések alapján határozták meg. Hogy mik ezek az új feltételek, azt a 179 oldalas határozat áttanulmányozása után lehet megtudni.

Az indoklás szerint a döntés alapja az, hogy a tervezett projekt - bizonyos kiegészítő feltételek és követelmények mellett - teljesíti az engedélyezéshez szükséges osztrák környezetvédelmi hatásvizsgálati törvény és egyéb kapcsolódó jogszabályok feltételeit.

Az Umweltsenat döntése, határozata és hirdetménye 8 héten keresztül lesz elérhető a saját honlapján és néhány illetékes hatóságnál.
A korábban bejelentkezett és jóváhagyott hivatalos ügyfelek a döntés ellen az osztrák Legfelső Bíróságnál fellebbezhetnek.
A Pro Natura St.Gotthard (PRONAS) civil összefogás élni fog ezzel a jogával.

Véleményünk szerint Ausztriában egységes a szakmai álláspont a hulladékégető felépítésével kapcsolatban, azt csak magas rangú osztrák-magyar politikai szinten és uniós hatóságok bevonásával lehet megakadályozni.

Forrás: http://www.umweltsenat.at/article/articleview/75156/1/25058

Pro Natura St.Gotthard
2010.06.16.

Forrás: www.pronas.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szentgotthárd pronas

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr592088999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása