HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP a hobbikertészek érdekében módosítaná a földtörvényt

2014.07.10. 11:26 szepujvilag

A szombathelyi kiskertbérlők javaslatát figyelembe véve kívánja módosítani a földtörvényt a Lehet Más a Politika, derült ki az LMP városi képviselőjének sajtótájékoztatójából

 

Horváth Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy képviselői fogadóórán, és más módon is keresték az LMP-t a helyi kiskertbérlők, hobbikertészek, illetve az őket tömörítő egyesületek, mert a földtörvény értelmében rájuk is vonatkozik, hogy mezőgazdasági végzettséggel kell rendelkezniük, vagy igazoltan 3 éves mezőgazdasági tevékenységet kellett folytatniuk, illetve a járási földhivatalnál regisztrálniuk kell. Ezzel a kormány nem csupán a spekulánsoktól védi meg a magyar földet (ahogy azt a földtörvény elfogadásakor hirdették), de a háztájizóktól is.

Az LMP szakértői megvizsgálták a szombathelyi felvetést és kiderült, hogy országos szinten akár félmillió kiskertbérlőt is érinthet a kérdés, ezért törvénymódosítást nyújtottak be, hogy a jelenleg is földhasználati, vagy élő haszonbérleti szerződéssel rendelkezőkre ne vonatkozzon a szigorítás.

 

Szombathely, 2014. július 10.

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely kert földtörvény lehet más a politika lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr476496371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása