HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

December 3. – A fogyatékos emberek nemzetközi napja

2009.12.03. 06:53 szepujvilag

Bár a jelenlegi politikai elit a szavak szintjén rendre kiáll a fogyatékosok és megváltozott munkaképességűek helyzetének és lehetőségeinek javítása mellett, mindez a gyakorlatban nem sok eredménnyel járt. Az Lehet Más a Politika (LMP) célja, hogy a kérdés ne csak a választási kampányok célzott üzeneteiben jelenjen meg, de az igazságosság és az esélyegyenlőség nevében ezen a területen is érdemi változásokat érjen el. A fel-fel bukkanó jelszavak helyett átfogó koncepció, a szóbeli támogatások helyett a többség toleráns attitűdjére lenne szükség.

Az LMP úgy véli, a jelenlegi támogatási rendszer túl kis teret ad a személyes döntéseiteknek,  ezért szeretnénk növelni a pénzbeli juttatások súlyát a természetbeniekkel szemben, hogy lehetőségetek legyen felnőtt, felelős döntéseket hozni. Mindeközben fontos megszüntetni a visszaélésekre is alkalmat adó kiskapukat, hogy a támogatások valóban azokhoz jussanak el, akiknek szánjuk.

A problémák jelentős része megoldható lenne, ha a munkaerőpiac rugalmasabbá és befogadóbbá válna irányotokban. Ehhez speciális képzési programokat indítanánk az állami szférában, valamint ajánlásokkal ösztönöznénk a munkáltatók tudatos és segítő hozzáállását, hogy a lehető legtöbben jussanak az egészségi állapotuknak megfelelő munkalehetőséghez. Mindehhez elengedhetetlen az akadálymentesség jogi kereteinek tényleges alkalmazása, és a mulasztások szankcionálása is.

Az esélyegyenlőséget azonban már az oktatásban is prioritásként kell kezelni. Ezért célunk, hogy a fogyatékos gyermekek minél szélesebb köre tudjon egy csoportban tanulni ép társaival. Ez nem csak képességeik fejlesztéséhez, de a többségi társadalom toleránsabb attitűdjéhez is hozzájárul. Ehhez elengedhetetlen a pedagógusok képzési programjának tartalmi megújítása  és a továbbképzési lehetőségek biztosítása is. Az alap- és középfokú oktatás mellett a felsőoktatás nyitottabbá tételét is fontos célkitűzésként kezeljük, hogy a megfelelő szaktudás birtokában  könnyebben juthassatok a munkaerőpiacra.

Lehet Más a Politika (LMP) Vas Megyei Szervezete

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika mozgássérültek fogyatékosok fogyatékkal élők vakok gyengénlátók lehet más a politika lmp siketek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr731570427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása