HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Vas Népe: LMP - Nem paktálnak Bajnaival

2013.01.28. 17:04 szepujvilag

2013. január 28., 14:28 szerző: Kiss Tamás forrás: Vas Népe

Vas megye - Az LMP vasi tagjai kitartanak a párt Bajnai-mentes ellenzéki politikája mellett. A megyei pártelnök nem tud kilépőről.
Mint arról beszámoltunk: az LMP Párbeszéd Magyarországért platformjának vasárnapi közgyűlésén az a döntés született, hogy a platform tagjai kilépnek az Lehet Más a Politika pártból. A platform és az LMP közötti fő nézeteltérés azzal kapcsolatban alakult ki, hogy az Orbán-kormány leváltása érdekében a platform tárgyalna a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014-gyel, az LMP viszont szombati kongresszusán ismét megerősítette azt a (novemberben elfogadott) határozatot, ami egyértelműen kizárja a szövetséget. A platform tagjai egy új, nyilatkozataik szerint baloldali zöldpártot alapítanak.
S hogy mit gondolnak a történtekről az LMP vasi tagjai?
Nos, érdeklődésünkre Baracska Péter megyei elnök és Horváth Zoltán szombathelyi önkormányzati képviselő is arról nyilatkoztak, nem tudnak arról, hogy a vasi tagok közül bárki is távozna a pártból.
- Nem paktálunk le Bajnaiékkal - nyomatékosította Baracska Péter, aki szerint egy zöldpárt számára erkölcsileg összeegyeztethetetlen, hogy olyanokkal álljon össze, akik részt vettek Magyarország tönkretételében. Baracska Péter szerint a platform-tagok kilépésével könnyebb dolga lesz a pártnak, az egy csónakban ülők ugyanis innentől nem két felé eveznek majd.
- Vezető arcok léptek ki az LMP-ből, pártszakadásról azonban szó sincs, a távozók aránya ugyanis elenyésző, nagyjából tíz százalék körül mozog - közölte Horváth Zoltán, hozzátéve: az LMP önálló pólus kiépítésén dolgozik.
 
Kiss Tamás

Szólj hozzá!

Címkék: vas megye lehet más a politika lmp Horváth Zoltán Baracska Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr345049489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása