HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Budapesti tűntetés az Alkotmánybíróság és a népszavazás védelméért

2010.11.01. 15:27 szepujvilag

November 3-án 17.00-kor tűntetést szervez a Lehet Más a Politika Budapesten, a Donáti utca 35 számnál, az Alkotmánybíróság előtt a jogállam védelméért.

Az ökopárt az alábbi közleményt adta ki:

"A Fidesz nem tudja elfogadni, ha bárki, akár az Alkotmánybíróság is, felülbírálja a döntését. Ezért inkább úgy módosítja az Alkotmányt, hogy senki ne korlátozhassa őket semmiben – például a nyugdíjpénztári befizetések lenyúlásában. Ki akarnak iktatni minden féket és ellensúlyt: az Alkotmánybíróságot és a népszavazás intézményét is.

Ennek megálljt kell parancsolnunk! Álljunk ki a Alkotmánybíróság és a népszavazás mellett, álljunk ki a jogállam védelmében!

Tüntess velünk a Fidesz alkotmánytiprása ellen, az Alkotmánybíróságért!

Mutassuk meg, hogy fontos a demokrácia, a jogállam; hogy nem hagyjuk meggyengíteni a jogállam oszlopait, az Alkotmánybíróságot és a népszavazást! Hívjátok meg barátaitokat, szüleiteket, gyerekeiteket, a szomszédot!"

 

A kezdeményezéshez egyre több szervezet jelezte csatlakozását, így a Szabad Emberek Magyarországért - Összefogás 2010 (SZEMA) is:

"A Szabad Emberek Magyarországért párt meggyőződése, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor a Fidesz vezette kormány hozzálátott a demokratikus intézmények lebontásához, az összefogás az ellenzék legfontosabb fegyvere. Ezért a SZEMA üdvözli, hogy az LMP és az MSZP vezetői közös levélben fordultak a köztársasági elnökhöz. Javasoljuk, hogy minden demokratikus politikai erő, parlamenti párt és parlamenten kívüli politikai mozgalom csatlakozzon az LMP által november 3-ra meghirdetett tüntetéshez. Védjük meg közösen, politikai hovatartozástól függetlenül az alkotmányos demokráciát, mondjunk nemet a Fidesz és a kormány minden demokratikus hagyományt megcsúfoló kezdeményezésére!

Budapest, 2010. október 27.
A SZEMA elnökség
"

Az LMP tűntetésének Facebook oldala: http://www.facebook.com/event.php?eid=119759678085860&index=1

Szólj hozzá!

Címkék: politika alkotmánybíróság lehet más a politika lmp szema

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr372413796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása