HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

ÉLHETŐBB SZOMBATHELY!

2010.10.01. 07:36 szepujvilag

A Lehet Más a Politika szombathelyi választási programja 

 

I.                   PARTNERSÉG A POLGÁROKKAL

A Lehet Más a Politika számára alapvető érték a közösségek, a civil szerveződések, a helyi polgárok védelme

  1. Visszaállítjuk a szombathelyi civilek anyagi és erkölcsi megbecsültségét!
  2. Támogatjuk a kertvárosi kisközösségek megmaradását!
  3.  Kezdeményezzük a helyi szerveződések, kisközösségek, lakóközösségek bevonását a döntéshozatalba!
  4. Tényleges, aktív személyes és elektronikus kommunikációt szeretnénk a megválasztott tisztségviselők és az állampolgárok között. A megválasztott képviselők tartsanak elektronikus fogadóórákat is azok számára, akik akadályoztatva vannak abban, hogy a hagyományos fogadóórákra eljárjanak!
  5. Célunk a városi wifi rendszer bővítése és teljessé tétele az egész városon belül: az Internet elérése véleményünk szerint nem kiváltságosok luxusa már, hanem általános állampolgári jog kell hogy legyen, ami minden városlakót megillet ingyenesen. 
  6. Az állampolgárokkal való kommunikációt kiemelten segíti a város által működtetett médiumok (Szombathelyi Televízió, Savaria Fórum). A városi médiumok politikai függetlenségét azonban garantálni kell, ugyanakkor elvárjuk tőlük, hogy ne csak informáljanak, de politikai kontrolt is gyakoroljanak a hatalmon lévők felett.

II.                MEGÚJULÓ VÁROS

A Lehet Más a Politika dinamikusan fejlődő, megújulni képes helyi gazdaságot kíván megteremteni

  1. Környezetvédelmi szempontokat figyelembevevő új ipari parkot kell létrehoznunk újabb befektetők megnyerésére. Ehhez új földterületeket kell vásárolnunk és meg kell teremtenünk a megfelelő infrastrukturális feltételeket.
  2. Támogatjuk a helyi kis- és középvállalkozókat, helyi termelőket.
  3. Szorgalmazzuk a szolgáltató szektor megerősödését a városban.
  4. Támogatjuk a kutatás-fejlesztés szektor beindítását Szombathelyen olyan ágazatokban, mint az autóipari mechatronika, az informatika, a formatervezés és a környezeti ipar.
  5. Szeretnénk elérni végre, hogy a 20 éve megoldatlan Huszár úti laktanya komplexuma váljon tudományos és innovációs központtá, ahol helyet kapnának oktató- és konferenciatermek, műhelyek, laborok.
  6. Városunk megújulása csakis épített és szellemi örökségünk megóvásával lehetséges. Nem csak megőrizni, de bemutatni is kívánjuk a város történelmi hagyományait

III.             TISZTA, FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉS

A Lehet Más a Politika elkötelezett támogatója a fenntartható fejlődésnek, a tiszta, élhetőbb települések megteremtésének

  1. Létrehozzuk Szombathely klímastratégiáját
  2. Virágvárossá tesszük a megye székhelyt, ha már világváros nem lehet! Tiszta, rendezett zöldfelületeket, parkokat teremtünk.
  3. Bővítjük a város bicikliút hálózatát annak érdekében, hogy a város minden pontja biztonságosan megközelíthető legyen kerékpárral
  4. Olcsóbbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé és korszerűbbé tesszük a szombathelyi közösségi közlekedést!
  5. Tovább bővítjük a szelektív hulladékgyűjtési rendszert.
  6. Pihenőövezetek, sportterek létrehozásával, megelőzéssel segíteni kívánjuk az egészségmegőrzést.

Szólj hozzá!

Címkék: politika szombathely lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr522336262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása