HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Rejtett számos telefonról fenyegették meg az LMP szombathelyi jelöltjeit

2010.09.18. 15:31 szepujvilag

A másfél évvel ezelőtt alakult Lehet Más a Politika (LMP) többek között azért jött létre, hogy megújítsa a demokráciát és megmutassa, hogy lehet tisztességes, törvényes eszközökkel politizálni. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem minden politikai erő számára elfogadható cél.

A Lehet Más a Politika megjelenése a helyi közéletben Szombathelyen is sért bizonyos érdekköröket, akik minden eszközt (sajnálatos módon tisztességtelen eszközöket is) bevetettek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék az LMP indulását a vasi megyeszékhelyen.

Az ajánlószelvény gyűjtés előtt és alatt összesen öt indulni kívánó jelöltünk döntött a visszalépésről egyik napról a másikra szinte indoklás nélkül, mindössze annyit voltak hajlandók elárulni, hogy elbeszélgettek velük…

Még az ajánlószelvény gyűjtés időszaka alatt tapasztaltuk több körzetben, hogy az LMP nevében ismeretlen személyek összegyűjtötték a cédulákat, melyek nem jutottak el hozzánk. Így több esetben az ajánlók akarata nem érvényesülhetett.

Ahogy a fentiekből is kitűnik nem csupán a radikálisan lerövidített idő, de egyéb tényezők is nehezítették a Lehet Más a Politika ajánlószelvény gyűjtését Szombathelyen. Ennek ellenére a törvényben meghatározott időre 12 körzetben sikerült jelöltet bejelenteni a Szombathelyi Választási Irodában, melyből 11-et jóváhagyott a Választási Bizottság. Így az LMP jelöltjei nem csak indulhatnak a legtöbb körzetben, de kompenzációs lista állítására is jogosultak lettünk.

Szeptember 5-én, vasárnap 12.40 és 12.55 között azonban három, már nyilvántartásba vett jelöltünket hívták fel rejtett telefonszámról. Az ismeretlen telefonáló azzal fenyegette meg jelöltjeinket, hogy amennyiben másnap délig nem lépnek vissza a jelöltségtől hamarosan nagyon meg fogják bánni az indulást.

A Lehet Más a Politika Szombathelyen nyilvántartásba vett jelöltjei hisznek a demokráciában, a jogállamiságban és a tisztességben. A megfenyegetett jelöltjeink úgy döntöttek, hogy továbbra is vállalják a megmérettetést és a lehető legjobb eredményt kívánják elérni az önkormányzati választáson.

Hiszünk abban, hogy lesz képviselete a Lehet Más a Politikának a szombathelyi közgyűlésben és hisszük azt, hogy az a politikai kultúra amely a zsarolásra, megfélemlítésre épül hamarosan ki fog kopni  a közéletből.

 

 

Sajtómegjelenések a témával kapcsolatban:

Nyugat.hu: Az LMP képviselőjelöltjeit is megfenyegették

Vasnepe.hu: Telefonon zaklatják az LMP-s jelölteket

SZTV.hu: Megfenyegették az LMP jelöltjeit

Szólj hozzá!

Címkék: választás szombathely lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr372305546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása