HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Zöld hírek a nagyvilágból 4

2010.08.06. 11:11 szepujvilag

Miközben sokan kétkedve tekintenek azokra a kijelentésekre, hogy a magyar ökopárt, a Lehet Más a Politika 2014-re a Fidesz váltópártja lehet, Európában a zöldek előretörése már valóság.

A Kitekintő.hu például arról számol be, hogy a legfrisebb közvélemény kutatások szerint Berlinben már a zöldek a nyerők. A német fővárosban a zöldek ugyanis beérték a szociáldemokratákat és 27%-on áll a népszerűségük. Ezzel jócsán maguk mögött tudják a 17%-on álló konzervatívokat, valamint a 15%-os népszerűséggel rendelkező szélső-balt, nem is beszélve a 4%-os liberálisokról, akik kiesnének a képviselőházból ezzel az eredménnyel.

További érdekes adat, hogy a berlini zöldek vezetője Renate Künast a legnépszerűbb politikus a fővárosban, népszerűségi indexe 40%-os, így a jelenlegi szocdem polgármestert is maga mögött tudhatja.

Itt ugyan még nem tart a román zöld párt vezetője, Remus Cernea, de a Transindex.ro-nak adott interjúból kitűnik, hogy törekszik erre. Az internetes oldalnak adott interjúból kiderül, hogy a román zöldek már rendelkeznek bázissal jópár helyi önkormányzatban, de még fontos a szervezetépítés. A környezetvédelmi kérdések mellett Cernea beszélt a Romániában élő magyarokról is. A pártvezető szerint a román zöldek a két etnikum közötti párbeszédet szeretnék erősíteni. Jól példázza ezt az a gesztus, hogy évekkel ezelőtt, 1997-ben Cernea beiratkozott az RMDSZ-be, igaz komoly munkát nem végzett a magyar párton bellül. 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld zöldek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr542203153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása