HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Erősödik a kapcsolatunk az osztrák Zöldekkel

2010.06.04. 08:46 szepujvilag

Egyre szorosabbá vállnak a kapcsolatok az LMP Vas Megyei Szervezete és az osztrák Zöldek között. A szomszédos ország ökopártjának képviselői többször látogattak már Vas megyébe, a nemrégiben lezajlott burgenlandi tartományi választások kampányában lehetőségünk volt viszonozni segítségüket.

Május 17-én az LMP Vas Megyei Szervezetének nevében Gergácz Ildikó Vas megyei koordinátor utazott a 6500 fős Nezsider (Neusiedl am See) városába. A vasútállomáson az osztrák zöldek fogadták a magyarokat.
Ezt követően egy sajtó nyilvános megbeszélés következett, az LMP által elért magyarországi eredményekről, a siker titkáról és további céljainkról kérdezték a magyar csoportot. A megbeszélés részeként az osztrák zöldek vázolták eddigi tevékenységüket, a párt múltját, további céljaikat. A felek tárgyaltak a közös határ menti problémákról, valamint ezek megoldásának lehetőségeiről. 
A nap további részében a magyar és osztrák zöldek látogatást tettek a Nationalparks Neusiedler See területén Alois Lang vezetésével. Ahol a 15 éves határon átnyúló közös nemzeti park értékeiről, az élőhelyek különleges sokszínűségéről, az együttműködés lehetőségeiről, a hosszú távú védelem és fenntartható regionális fejlődés lehetőségeiről kaptak tájékoztatást.
Osztrák barátaink a rendezvény zárásaként egy hangulatos vendéglőben, helyben termelt bio alapanyagokból készített ebédre hívták meg magyar vendégeiket.
 
Legnagyobb sajnálatunkra az osztrák oldalon valószínűleg nem sikerült átlépni az 5%-os bejutási küszöböt: az osztrák Zöldek épphogy csak lemaradtak erről. Csekély esélyük azonban még van: a levélben beérkezett szavazatokat még nem számolták össze.
Mindettől függetlenül a két ökopárt közötti kapcsolat egyre szorosabbá válik. Legközelebb várhatóan ismét Vas megyében találkozunk.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldek osztrák vas megye lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr512055371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása