HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Igen, lehet más Szentgotthárd is

2010.04.03. 12:23 szepujvilag

Április 2-án Szentgotthárdon sajtótájékoztatót tartott Gergácz Ildikó, a Lehet Más a Politika (LMP) Vas megyei koordinátora és az ökopárt Vas megyei listájának vezetője. Ezt követően a párt aktivistái kitelepülést tartottak a vasi település belvárosában. A kitelepülésen megjelent Soós Zoltán a Rába habzás és a heiligenkreuz-i szemétégető elleni fellépéssel ismerté vált szentgottháris környezetvédő egyesület, a PRONAS elnöke is.

A sajtótájékoztatóról a Vas Népe a következőképpen számolt be:

"A Lehet Más a Politika egyik alaptéziséről, a vidék megerősödésének szükségességéről is beszélt a sajtó képviselőinek pénteken kora délután a Széll Kálmán téren Gergácz Ildikó, az LMP Vas megyei listavezetője.

A vidéki közszolgáltatások megerősítését szorgalmazta, kiemelve, hogy az aprófalvakban élők is hozzájuthassanak az alapvető oktatási, egészségügyi, művelődési, postai szolgáltatásokhoz ugyanolyan szinten, mint a városok lakói.

Fejleszteni kell a kistérségi úthálózatot, javítani szükséges a vidéki települések elérhetőségén; az alacsonyabb rendű utak karbantartására és megújítására jóval többet kell fordítani, mint eddig. Kiemelte: elengedhetetlen a  vidéken élők foglalkoztatási helyzetének javítása, valamint fontos a környezet és a táj védelme. Szorgalmazta a térségben lévő fürdőkhöz kapcsolódó infrastruktúra kiépítését, olcsó szálláshelyek létesítését, az öko- és a kerékpárturizmus feltételeinek megteremtését.

Határozottan kiállt a tervezett égetőmű megépítése ellen. Az LMP az osztrák zöldekkel is közösen küzd azért, hogy ez a beruházás ne valósulhasson meg."

Bővebben: http://www.vasnepe.hu/fooldal/20100402_lmp_aprofalvakban_elok

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika szentgotthárd lehet más a politika lmp pronas

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr151891660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása