HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Kedves Kistelepülésen Élők!

2009.12.02. 12:34 szepujvilag

A falu és a város vitathatatlanul különböző jellegű életterek. A vidéki élet természetéből adódóan más életritmust, életfeltételeket igényel és biztosít, melyek azonban ugyanúgy értékesek és fontosak, mint a város által képviseltek. De miért kellene az élet minőségének is eltérnie? Sajnos ma Magyarországon ha kistelepülésen élsz, az az esetek túlnyomó többségében rosszabb életminőséget is jelent számodra.

Vidék és város társadalmi és gazdasági eltérései számottevőek, a fejlettségi mutatók pedig egyre nagyobb távolságot jeleznek, az azonos színvonalú szolgáltatásokhoz való hozzáférés így csak illúzió. Legyen szó orvosi rendelőről, patikáról, postáról, tömegközlekedési lehetőségekről vagy akár az iskoláról, ezen létfontosságú szükségletek kielégítése mindenkinek alapvető joga. A gazdasági nehézségek és a megszorítások pedig nem írhatják felül az állam felelősségét. Azért kérjük a támogatásotokat, hogy tehessünk a vidéki Magyarország lehetőségeinek javítása érdekében. Alapvető célunk, hogy a Ti gyermekeitek is minőségi oktatásban részesüljenek, egyenlő esélyeket biztosítva nekik a felsőoktatás, és később a munkaerő-piac terén.

A hátrányos helyzetű országrészek és kistelepülések legégetőbb problémája ugyanis a munkanélküliség, a munkalehetőségek hiánya. A leszakadó régiók felzárkóztatása politikánk egyik kulcseleme, az egész országra kiterjedő programjaink alapvetése. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a munkába járást többségében nem az akarat hiánya gátolja, hanem a lehetőségeket kínáló városok megközelíthetetlensége, a közösségi közlekedés elégtelensége. A probléma pedig az utóbbi időben a vasúti szárnyvonalak megszüntetésével és járatritkí

tásokkal csak tovább súlyosbodott, és alternatív megoldások híján sok helyen valóban szinte lehetetlenné tette a munkavállalást. A térségi és közösségi közlekedés fejlesztése így alapvető hiányt hivatott pótolni sokatok életében. Ennek érdekében a jövőben tervezzük a közösségi közlekedés jelenlegi koncepciójának teljes átalakítását, ésszerűsítését, igényeitekre építő szabályozását, melyben a térségi közlekedési szövetségeknek és az alacsonyabb rendű utak fejlesztésének kiemelt szerepet kell kapniuk. Mindezen célok megvalósításához fontos az önkormányzati és finanszírozási rendszer újragondolása, a kistérségi együttműködések ösztönzése, valamint a Ti részvételetek biztosítása is. A rátok vonatkozó döntések meghozatalában ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a döntések jó döntések lehessenek.

Fontosnak tartjuk továbbá a magyar vidék hagyományos mezőgazdasági profiljának visszaállítását, illetve ennek lehetőségének megteremtését. Célunk azt elérni, hogy nektek, akik itt éltek, újra reális alternatíva, és a megélhetésetek forrása lehessen a gazdálkodás.

Röviden tehát ahhoz kérjük támogatásotokat, hogy a „vidéken élni” ne a „valamitől megfosztva élni”-t jelentse, hanem visszanyerhesse a „nyugodt, kiegyensúlyozott és teljes életet élni” tartalmát . Mert igenis lehet más a vidék!

Regisztráljatok most a http://lehetmas.hu/176-on!

1 komment

Címkék: politika vidék lehet más a politika lmp kistelepülés falú

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr841568599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZooLeee 2009.12.02. 16:16:28

Kedves vasi LMP-sek!
Előre is elnézést kérek, hogy nem a témába tartozó hozzászólással rondítom ezen oldalt, de szerintem mondandóm fontosság, súlya megérhet ennyit.
Mondandóm célja pedig nem más, mint egy meghívóra való figyelemfelhívás.
Amennyiben valóban azok a célkitűzéseik, amiket állítottak minden bizonnyal tudni fogják megfelelően kezelni azt.
A meghívó a következő linkre kattintva elérhető: zooleee.uw.hu/
Köszönöm!
süti beállítások módosítása