HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Vegyél részt a demokráciában! - Közlemény

2009.10.28. 08:46 szepujvilag

 

Ajánlószelvény-regisztrációs kampányba kezd az LMP – jelentették be a párt keddi sajtótájékoztatóján Szombathelyen.
A Lehet Más a Politika (LMP) megkezdi felkészülését a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző ajánlószelvény gyűjtésre. A most elindított kampány egy Magyarországon egyedülálló koncepció, mellyel szeretnék az állampolgárokat újból bevonni a politikába, erősíteni a demokratikus részvételt.
Az új típusú kampányról Tordai Bence, az LMP országos választmányának tagja, Gergácz Ildikó Vas megyei és Partizer Gergő Győr-Moson-Sopron megyei koordinátor tájékoztatta a sajtót. Tordai Bence elmondta, hogy a Lehet Más a Politika fél évvel a megalakulása után 2,6%-ot ért el az Európa Parlamenti választásokon, megelőzve az egyik parlamenti pártot, az SZDSZ-t. Az LMP a Századvég-Forseinse közvélemény-kutató által végzett felmérés szerint már 4%-on áll, így reális az esély a Parlamentbe kerülésre. Ehhez azonban meg kell ugrani egy nagy akadályt: össze kell gyűjteni a kopogtató cédulákat minden választókörzetben. Az LMP tiszta, átlátható, mindenki által követhető módon igyekszik ezt megtenni, hisz az embereknek vissza kell adni a politika feletti ellenőrzés lehetőségét. A kopogtatócédula regisztrációja révén az állampolgárok előre jelezhetik, hogy támogatni kívánják a pártot az országgyűlési választásokon való elindulásban, és segíthetik a pártot abban, hogy a megfelelő számú ajánlást időben összegyűjtse.
Az érdeklődők a párt honlapján (http://www.lehetmas.hu/176), illetve a kampány blogján (176.blog.hu) és twitter oldalán élő időben követhetik nyomon az LMP hálózatának alakulását, illetve a kopogtatócédula ígéretek számát. A honlapon ezen kívül különböző választói csoportoknak szóló, személyre szabott üzenetek is olvashatók. Ezeknek a csoportoknak a száma a választásokig egyre bővülni fog. A 176.blog.hu oldalon pedig a kampányban részt vevők oszthatják meg egymással a kampány tapasztalatait, a kudarcaikat és sikerélményeiket.
Az ajánlószelvények regisztrációjához szükséges adatfelvételt a párt teljesen szabályosan végzi, az adatgyűjtő ívet az adatvédelmi biztosnál hitelesítették, és az állampolgárok számára teljesen egyértelművé teszik az adatgyűjtés célját.
A Szombathelyi sajtótájékoztatóval egy időben Budapesten és további hat vidéki városban kezdte meg a kampányt a Lehet Más a Politika.
 
Szombathely, 2009. október 27.
 
Kapcsolat:
Gergácz Ildikó, Vas megyei koordinátor
06-30-994-8525

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr191480680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása