HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Nyugat.hu: Vas megyében nem szakad az LMP

2013.01.29. 08:22 szepujvilag

Már a múlt héten elhatározták, hogy maradnak a pártban. A megyei elnököt és a szombathelyi városi képviselőt kérdeztük.

 
A hétvégi pártkongresszuson szakadt az LPM. Nyolc országgyűlési és három fővárosi képviselő jelentette be, hogy kilép a pártból. Köztük olyan ismert nevek, mint Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Scheiring Gábor, Dorosz Dávid. A szakítás oka, hogy a későbbi kilépők alapította Párbeszéd Magyarországért Platform hajlandó lett volna tárgyalni a baloldali ellenzékkel a választási összefogásról, a Schiffer András nevéhez kapcsolódó másik oldal viszont az önálló politizálást és az önálló választási részvételt képviselte.
 
Ez nem pártszakadás
Az LMP helyi politikusait arról kérdeztük, hogy a helyi csoportok melyik véleményt képviselik, és vannak-e kilépők a pártból.
Horváth Zoltán, szombathelyi városi képviselő elmondta, a hétvégi pártkongresszus előtt megyei közgyűlést tartottak. A közgyűlés ellenszavazat nélkül a további önállóság mellé állt, ezt az álláspontot képviselték a kongresszusi delegáltak, köztük ő is.
Kijelentette, nem lehet pártszakadásról beszélni, a történtek nem rengették meg az országos szervezetet. Igaz, korábbi vezető arcok távoztak a pártból. De a kilépések csupán a tagság max. tíz százalékát érintették.
 
Egy csónak, két irány
Baracska Péter, az LMP Vas megyei elnöke szerint a kilépések nem rengetik meg súlyosan a pártot, mivel a vita régóta visszafogta annak működését. Schiffer András szavait idézte: „egy csónakban kétfelé eveztünk”. Baracska szerint így könnyebb lesz mindkét félnek.
Hangsúlyozta, hogy valóban le kell váltani az Orbán-kormányt, de nem azon az áron, hogy visszahozzák azokat, akik – Gyurcsány szavaival – „elkúrták”. Baracska szerint Bajnai Gordon is ezek között van, példaként említette a nevéhez kötődő banki magatartási kódexet, ami most emberek tíz- és százezreinek okoz gondot.
Az elnök kijelentette, az LMP úgy döntött, hogy egyedül járja tovább az utat amit megkezdett. Mint mondta, nem hiszik, hogy ez a stratégia azonnal bejön, de hosszú távon jó lesz az ország számára.
 
Ellenzéki szerepre készülnek
Megkérdeztük, hogy ezt úgy kell-e érteni, hogy 2014-ben nem lesz kormányváltás. Baracska szerint figyelembe kell venni a realitásokat. Boldogok lennének, ha 2014-ben egyedül le tudnák váltani a kormányt, de annak nincs esélye. Ahogy annak sem hogy egy bármiféle tömörülés kétharmadot szerezzen a Fidesz és a Jobbik nélkül, és így megváltoztassa a 2/3-os törvényeket.
Maga a kormányváltás könnyen elképzelhető, de az LMP ebben az új kormányban nem tudná érvényesíteni az általa képviselt értékeket, és nem azért dolgoztak, hogy díszletként legitimálják a színében különböző, de ugyanolyan korrupt oldal hatalmát. Ugyanakkor van még bő 14 hónap a választásokig, ezalatt meg fognak erősödni – mondta.

Forrás: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lmp_partszakadas_szombathely_vas_megye

Szólj hozzá!

Címkék: vas megye nyugat.hu lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr275050471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása