HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

A mezőgazdaság jövőjéről tartott vitaesteket az LMP

2012.11.19. 08:59 szepujvilag

Sajtóközlemény

A Lehet Más a Politika csütörtökön Sárváron, péntek este pedig Körmenden tartott többpárti vitaestet a magyar mezőgazdaság jövőjéről. A két est során a résztvevők több témát is érintettek, így különösen az élelmiszerbiztonság és a magyar áruk versenyképessége kapott nagy figyelmet, de szóba került a vadgazdálkodás, a vadászati törvény újraírásának aktualitása is.

Egyetértés volt abban, hogy a mezőgazdaságban és a hozzá kapcsolódó feldolgozóiparban százezres nagyságrendben teremthetők munkahelyek. Mindannyian elégtelennek tartjuk az ellenőrző szervek dolgozóinak számát az élelmiszerbiztonság területén, ugyanakkor az az tapasztalat, hogy a kicsiben gazdálkodókat és a nagyobb cégeket nem mindig mérik azonos mércével.

A vitára meghívást kaptak a parlamenti pártok képviselői is, azonban nem minden párt gondolta úgy, hogy a téma megér egy beszélgetést. A kormánypárt többszöri írásbeli megkeresésre sem válaszolt, így kénytelenek vagyunk arra gondolni, hogy számukra a magyar agrárpolitika nem fontos, a magyar gazdák sem tartoznak a nemzeti konzultációt hirdető Fidesz-KDNP-szövetség érdeklődési körébe. Ez különösen azért érdekes, mert Körmenden és környékén volt a legmagasabb a Fidesz támogatottsága 2010-ben, de úgy látszik, hogy már itt sem mernek kiállni vitázni.

LMP Vas megyei szervezete

***

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lmp_vas_megye_mezogazdasag_vitaest

Alon.hu: http://www.alon.hu/lmp-vitaestek-zajlottak-vas-megyeben

Westindex.hu: http://www.westindex.hu/kozelet/lmp-szazezer-munkahelyet-teremthet-a-magyar-mezogazdasag

Szólj hozzá!

Címkék: politika mezőgazdaság sárvár körmend vas megye lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr34914087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása