HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Gergácz Ildikó Vas megyei koordinátor választási eredmény értékelője

2010.10.08. 07:42 szepujvilag

A másfél éve alakult Lehet Más a Politika rövid történetének harmadik  kampányán van túl. A tavaszi megmérettetés után, az őszi önkormányzati választásokon képviselőjelölteket tudtunk indítani a Vas megyei Bozzaiban, Celldömölkön, Gércén, Kőszegen, Sárváron, Sorokpolányban, Szombathelyen és Vasváron, valamint polgármester jelöltet Bozzaiban, Kőszegen és Gércén.

Az alacsony részvétel és a választásokon induló, az LMP-vel azonos szavazói körre támaszkodó civil szervezetek sikeres szereplése, valamint az önmagunk által előre behatárolt alacsony kampányköltségek kedvezőtlenül befolyásolták eredményünket helyi szinten is. Ennek ellenére (bár nem jutott mandátumhoz) jól szerepelt, közel 15%-ot kapott kőszegi képviselő-jelöltünk Plechl Tibor, a Bozzaiban induló Csizmadia Fanni és a Szombathelyen kompenzációs listáról bekerülő Horváth Zoltán pedig októbertől az LMP-t fogja képviselni a képviselőtestületekben.

 

Az eredményekből kitűnik, hogy a vidéki ember hagyománytisztelő, legtöbb településen a már „jól bevált” régi településvezetés kapott ismét bizalmat. Különösen igaz ez, a megye kisvárosaiban, ahol a polgárok többnyire ismét arra a városvezetésre szavaztak, akik az elmúlt időszakban vitathatatlanul elindítottak valamiféle fejlődést.

 

Az LMP fiatal párt, bizonyos értelemben generációváltás kell ahhoz, hogy az emberek azokat az új gondolatokat, politikai kultúrát elfogadják, amit az ökopárt képvisel.

  

Az LMP jelöltjeire leadott szavazatok ott sem vesznek el, ahol nem jutottunk be a testületbe.

Az elkövetkező négy évben aktívan részt veszünk a települések politikai és társadalmi életében, javaslatainkkal, építő jellegű kritikáinkkal segíteni fogjuk az önkormányzatok vezető testületeinek munkáját.

Továbbra is kezdeményezzük a helyi szerveződések, kisközösségek, lakóközösségek bevonását a döntéshozatalba, továbbra is kiállunk a részvétel, az önrendelkezés, az érdekegyeztetés, az átláthatóság értékei mellett, hogy  jelentősen csökkentsük a visszaélések lehetőségét az önkormányzatok működésében.

 

Az átlátható önkormányzati működés érdekében a választások után is alapvető célunk, hogy a megye minden településén elérjük, az önkormányzatok által közzétett információk ne csak formálisan elégítsék ki az előírásokat, legyenek alkalmasak arra, hogy az érintettek megértsék, mi a tétje az adott kérdésnek, hogy összevethessék a lehetőségeket és maguk is észrevételeket tehessenek.

 

Köszönjük mindenkinek a támogatást, a bizalmat!

Köszönünk minden szavazatot!

 

 

Gergácz Ildikó Vas megyei koordinátor választási értékelőjének röviditett változata olvasható a Vas Nepe Online-on

Szólj hozzá!

Címkék: választás lehet más a politika lmp gergácz ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr422355539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása