HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP a heiligenkreutzi hulladékégetőről

2010.06.29. 08:54 szepujvilag

Jávor Benedek arról beszélt, hogy a bécsi környezetvédelmi tanács júniusban jóváhagyta a heiligenkreutzi hulladékégető első fokon kiadott engedélyét. Mint mondta, a hulladékégetőből kiáramló égéstermékeket az uralkodó széljárás Szentgotthárd felé viszi majd, valamint árvíz fenyegetheti azt a területet, ahol a hulladékégetőt meg akarják építeni.

Az LMP-s képviselő azt kérdezte: a kormány tervezi-e, hogy fellebbezést nyújt be az osztrák legfelsőbb bírósághoz a hulladékégető miatt?

V. Németh Zsolt államtitkár azt válaszolta: Magyarország számára az a lehetőség áll még fenn, hogy keresetet nyújt be az osztrák alkotmánybírósághoz és a közigazgatási bírósághoz. Az ügyben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága képviselheti a kormányt, így kereseti kérelmet fog előterjeszteni.

A kormány mindent elkövet, hogy ne épüljön a határ mellé hulladékégető - jelentette ki.

Forrás: http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=16805:ogy-kronika-4-resz-zarolasok-atvilagitas-hulladekeget-jeges&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113

 

A témával kapcsolatban június 30-án, szerdán 18.00-kor LMP klubot tartunk Szombathelyen, a Malom Söröző különtermében. Vendégünk Soós Zoltán, a szentgotthárdi PRONAS elnöke. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Részletek itt

Szólj hozzá!

Címkék: szentgotthárd lehet más a politika lmp jávor benedek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr212117828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása