HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Zöld hírek a nagyvilágból 2.

2010.06.22. 07:54 szepujvilag

Nem sikerült a zöld fordulat Kolumbiában

A jelenleg is kormányzó jobboldali párt jelöltje, Juan Manuel Santos nyerte a kolumbiai elnökválasztást a zöldek jelöltjével, Antanas Mockus-sal szemben. Kettejük párharcáról korábban már beszámoltunk.

 

A zöld pártok eredményeit értékelte az Európai Zöld Párt

Az Európai Zöld Párt honlapján értékelést olvashatunk a közelmúltban lezajlott belga és szlovák országgyűlési választásokon elért zöld eredmények kapcsán.

Belgiumban a 7%-ot elért flamand Goren! 4-ről 5-re tudta növelni képviselőhelyeit a belga parlamentben. A vallón Ecolo 12%-ot ért el, ezzel meg tudta tartani mind a 8 képviselőhelyét.

Szlovákiában a zöldek nem önállóan, hanem a Demokratikus Baloldal nevű párt koalíció keretében indultak. A pártszövetség így is csak 2,42%-ot ért el, így nem került be a Szlovák parlamentbe. Ennek ellenére az Európai Zöld Párt úgy ítéli meg, hogy van lehetősége a zöldeknek Szlovákiában is az erősödésre.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr152100066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása