HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Vas megyében is lehetett más...

2010.04.22. 11:27 szepujvilag

Az április 11-ei választás óta kicsit pihentettük blogunkat: ki kellett pihenni azt az elég megterhelő munkát, amit a választásokra való felkészülés, a kopogtatócédula gyűjtés és a kampány jelentett. Most kis pihi után itt az ideje, hogy értékeljük az elmúlt időszakot!

Sok-sok tárgyalás és előkészítés után mind az 5 Vas megyei körzetben sikerült jelöltet ajánlanunk a választók figyelmébe, akik számára február 8-án, a kopogtató cédulák kiszórásával egy időben, el is kezdtük az ajánlószelvények gyűjtését. Több leadóhelyünk volt a megyében, ám sajnos a tapasztalat, az állami támogatás hiánya, segítőink viszonylag kevés száma, az LMP viszonylagos ismeretlensége (főleg vidéken), valamint a nagyobb pártok sportszerűtlen cédula felporszívózása okán jelöltjeink végül is csak a 3-as és a 4-es körzetben álltak fel. Nem szeretnénk mindent a külső körülményekre fogni, kevesen voltunk, kevés tapasztalattal, ám sokat tanultunk, így az őszi önkormányzati választásra már sokkal jobb kondíciókkal fogunk belevágni :)

A felállt két jelöltünk elegendő volt ahhoz, hogy meglegyen a területi listán, így a vasiak mindenhol szavazhattak listán az LMP-re. Több kitelepülést, fórumot, klubot szervezetünk a kampány alatt. Megjelentünk többször Szombathelyen, Sárváron, Celldömölkön, Kőszegen, Körmenden, de voltunk Vasváron és Szentgotthárdon is.

Április 11-én a Lehet Más a Politika 7 és fél százalékkal bekerült a Parlamentbe :) Az első zöld párt, amelynek van parlamenti képviselete hazánkban. Ez az, amire sokan nem mertek volna fogadni. Budapesten a párt a harmadik erő lett kb. 13%-os támogatottsággal. Mielőtt azonban elhinnénk, hogy az LMP-t a főváros húzta be, érdemes megnézni a vidéki adatokat. Ezek ugyanis azt mutatják, hogy a párt egy megye kivételével, mindenhol átlépte az 5%-os küszöböt, de sok helyen 6% felett végzett.

Így volt ez Vas megyében is. Szinte az összes vasi városban 5-6%-ot kapott a magyar ökopárt, vagy igencsak közel került az 5%-hoz. Volt olyan vasi falu, ahol az LMP 22%-ot ért el!!!

A Szombathely északi részét jelentő Vas megyei 1-es körzetben 9%-ot értünk el, s csupán 400 szavazattal kaptunk kevesebbet, mint a JOBBIK, akinek sikerült a jelöltállítás, így több fórumon is megjelenhettek. A szintén szombathelyi központú vasi 2-es körzetben is bőven 7% feletti arányt értünk el. Ehhez a körzethez azonban több falu is tartozik. Ha csak a szombathelyi részét nézzük a körzetnek, itt is 8% feletti eredményt kapunk.

A választás után több levelet, telefont, személyes gratulációt kaptunk. Ez az óriási eredmény választóinknak köszönhető, akiknek a bizalmát most is köszönjük. Ígérjük, hogy nem kívánunk ezzel visszaélni. A Parlamentben az LMP a fenntarthatóság, az igazságosság, az egyenlősség és a demokrácia pártja lesz.

A választás és a választási kampány tapasztalatait most még elemzi a helyi szervezet, amely hamarosan közgyűlést is tart. Az önkormányzati választásokra egy jól működő, aktív szervezeti háttérrel indulunk neki, hogy elveink a lokális szinteken is érvényesüljenek.

Szólj hozzá!

Címkék: politika szombathely vas megye lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr411942154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása