HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP bemutatta a nyílt kampányszámláját

2010.01.27. 17:00 szepujvilag

A Lehet Más a Politikai (LMP) megalakulása óta szorgalmazza a kampányfinanszírozás reformját. Karácsony Gergely kampányfőnök első lépéseként javaslatot tett a pártok kampányfőnökeinek a nyílt kampányszámla bevezetésére. A javaslatra sajnos válasz nem érkezett, de az LMP egyedül is vállalja, hogy – az adatvédelmi szempontok betartása mellett - nyilvánosságra hozza a kampánnyal kapcsolatos kiadásait és bevételeit.

„A nyílt kampányszámla két dolgot jelent. Egyfelől összegyűjtjük, és egy táblázatban elérhetővé tesszük a bevételeket és kiadásokat, amely megtalálható lesz a www.lehetmas.hu honlapon. Másrészt hetente megtekinthetők lesznek a friss bankszámlakivonatok is” – mondta el Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke. „A kampány központi kiadásait erről a nyilvános számláról fogjuk kiegyenlíteni, a területi szervezetek kisebb, készpénzes kifizetéseit szintén nyilvánosságra fogjuk hozni.”

Szemléltetésként a kampányfőnök a sajtó nyilvánossága előtt utalta át az LMP kampányának első kifizetését, egy nyomdai előleget a nyílt kampányszámláról.

A kampányfinanszírozás jelenlegi szabályozása betarthatatlan és ellenőrizhetetlen, a korrupció melegágya, amiben a politikusok úgy érezhetik, hogy nem a választókat, hanem az őket a háttérből finanszírozó üzleti köröket kell képviselniük. Ezért az LMP korábban támogatta a Transparency International és a Freedom House reformjavaslatát, valamint kezdeményeztük rendkívüli ülés összehívását, hogy kampányfinanszírozási reform még azelőtt életbe léphessen, hogy a köztársasági elnök kiírja a választásokat.

„Sajnos úgy tűnik, ez a hajó már elment. Nincs reális esélye annak, hogy a törvényi szabályozást átalakítsuk, ezért a pártoknak maguknak kell lépniük” – mondta a kampányfőnök.

 

Budapest, 2010. január 27.

Szólj hozzá!

Címkék: politika lehet más a politika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr51706898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása