HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Kedves Bringások!

2009.12.23. 10:49 szepujvilag

A növekvő autóforgalom miatt városaink szinte élhetetlenné váltak. Többsávos főutak szelik át a belvárosokat, és az autósok idejüket közlekedési dugók fogságában töltik. Rohamosan növekszik a légúti megbetegedések aránya, a városvezetők mégis a korszerűtlen, fenntarthatatlan, környezetszennyező rendszerek továbbélését támogatják.

A Lehet Más a Politika (LMP) ehelyett a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedésért küzd.

Önálló kerékpárút-hálózat nélkül manapság elképzelhetetlen egy élhető, barátságos város, ahol a közösségi közlekedés össze van hangolva a biciklisták igényeivel is. Az LMP városfejlesztési koncepciójának ezért fontos eleme a kerékpáros-barát közlekedés biztosítása.

Évről évre egyre többen döntünk úgy, hogy biciklire ülünk a hétköznapokban is. Számos ok közrejátszhat ebben: gyorsabban, olcsóbban jutunk el úticélunkhoz, sportosak vagyunk, kíméljük a környezetet és egymást, vagy egyszerűen azért, mert szeretünk biciklizni. Mi hiszünk benne: városainknak több bringásra és több bringaútra van szüksége!

Holland és dán városok mintájára kerékpáros- és gyalogosbarát városról álmodozunk. Ezeknek a céloknak a megvalósításához nem csak kitartó kerékpáros szervezetekre és mozgalmakra van szükség, hanem Rád, és arra sok bringásra is, aki nap mint nap demonstrál a jelenlétével: „Biciklizni a városban is jó, s aki felelősen gondolkodik, az lehetőleg a biciklit vagy a közösségi közlekedést választja. Ezt egyre többen gondoljuk így, és visszaköveteljük az utcákat!”

Minden egyes bringás számít, az utcákon és választóként is! 2010-ben eljött az esély, hogy 20 év után végre egy olyan új erő jelenjen meg a Parlamentben, amely politikai döntéseiben következetesen érvényesíteni kívánja a fenntarthatóság elvét. Ehhez kérjük a segítségedet: ígérd nekünk ajánlószelvényed, hogy a Parlamentben küzdhessünk a biciklis-barát városokért! Országszerte 132 000 ajánlást kell összegyűjtenünk, a 176 egyéni választókerület mindegyikében 750 darabot. Kérjük, támogasd ajánlószelvényeddel a Lehet Más a Politikát, hogy Veled együtt valósíthassuk meg közös céljainkat!

Regisztrálj most a http://lehetmas.hu/176-on!

Lehet Más a Politika!
http://szazhetvenhat.blog.hu/

1 komment

Címkék: politika bicikli lehet más a politika lmp 176 kampány

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr941617531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása