HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Körmend-Zalalövő vasútvonal: over

2009.12.13. 14:17 szepujvilag

Ma, 2009. december 13-án 24 vidéki vasúti szárnyat törölt a kormány. Volt, nincs, ennyi.

A MÁV honlapján (www.mav.hu) semmi, ismétlem semmi sem olvasható a vonal megszűntetésekről, így a Vas megyét érintő Körmend-Zalalövő szakasz felszámolásáról sem. Ez a szakasz volt az egyetlen, amely érintette az Őrséget.

A már említett MÁV honlap keresője Körmendről Zalalövőre igyekvők számára a következő utat javasolja: Körmend-Szombathely, Szombathely-Zalaszentiván, Zalaszentiván-Zalaegerszeg, Zalaegerszeg-Zalalövő. Az eddigi közvetlen járat és kb. 40 perces menetidő helyett 3 átszállással és négy-öt óra (ha szerencsénk van és 15.08-kor indulunk, akkor csak 3 óra) alatt teljesíthető a táv.

Aki eddig vonattal utazott a több mint ezer fős Nádasdról tanulni, dolgozni, bevásárolni, szórakozni, művelődni, rokonokat és barátokat látogatni stb. a szomszédos Körmendre az kénytelen lesz más megoldást találni, ugyanis a két település vasúti összekötettetése mától megszűnt.

1 komment · 1 trackback

Címkék: vasút körmend zalalövő nádasd

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr201594184

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszűnt a Körmend-Zalalövő vasútvonal 2009.12.13. 23:23:45

Ma, 2009. december 13-án 24 vidéki vasúti szárnyat törölt a kormány. Volt, nincs, ennyi.A MÁV honlapján (www.mav.hu) semmi, ismétlem semmi sem olvasható a vonal megszűntetésekről, így a Vas megyét érintő Körmend-Zalalövő szakasz felszámolásáról sem. Ez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LMP-Zala · http://lmp-zala.blog.hu 2009.12.13. 23:10:49

:(
Bár személy szerint csak egyszer utaztam a vonalon Rába túráról hazafelé tartva, de a megszüntetést nagyon sajnálom. Méghozzá amiatt, mert ezek a döntések hatásvizsgálat és a helyiek nélkül az íróasztalnál születnek. Egy vasútvonal megszüntetése csak akkor lehet jogos, ha a rekultivációs költségekkel és a pótlás környezetterhelésével is számolnak ÉS a vonal az országos ütemes menetrendbe nem illeszthető be. Komoly tétet tennék le, hogy ebből a 3-ból mindegyik elmaradt Vas megyében is.
süti beállítások módosítása