HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Globalizáció-kritika néptánccal

2009.12.13. 12:02 szepujvilag

Csillag születik. Az RTL klub kedvelt tehetségkutató műsora. Tehetséges énekesek, táncosok és egyéb előaók versenyeznek hétről hére, szombaról szombatra. Csillogó show persze az egész, de néha azért valóban megcsillan valami.

Itt vannak pl. a Kutyakölykök. Bohókás néptáncos fiatalok. És tegnap mégis meg tudták emelni a műsort. Abban a műsorban, amiben az ördög (mármint a Nóri) arra szólítja fel a nézőket, hogy szavazzanak sokat sms-ben, nehogy az az egy szavazat hiányozzon a boldogságukhoz (ez komoly, így hangzott el), a Kutyakölykök a néptánc segítségével a fogyasztói társadalomnak adtak kritikát. Eltáncolták a nagyvárosi yuppiek egyformaságát, arctalanságát, a fogyasztói társadalom rabszolgáinak reménytelenségét egy műsorban, amelyben az előbb indézett módon (is) a műsorvezetők a céltalan fogyasztásra szólítanak fel.

Jellemző, hogy a zsűri nem értékelte nagyra a Kutyakölykök eddigi (szellemileg) legizgalmasabb produkcióját (vagy talán nem értették?), és a szavazógépektől sem kaptak elég voksot a boldogsághoz. 

Hát hullócsillag született, de megérte...

(Aki lemaradt az megnézheti a produkciót itt: A Kutyakölykök globalizáció-kritikája)

1 komment

Címkék: rtl klub globalizáció fogyasztói társadalom csillag születik kutyakölykök

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr91593907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaandor 2009.12.16. 22:14:27

Szintén magától az ördögtől hangzott el:
"Szavazzanak kedvencükre, akáér több kedvencükre! Sőt, szavazzanak az összes(!) kiscsillagra!"

Ne nézd az értelmét! Csak fogyassz, herdálj, szenvedj*... Ennél nehéz lenne érzékletesebb képet adni a mai tévék (és annyi minden más!) működéséről.

*(c)Homár
süti beállítások módosítása