HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP Vas megyében

2009.11.02. 16:40 szepujvilag

Az LMP eddigi országos tevékenységének összegzése után íme egy zanza a Vas Megyei Szervezet tevékenységéről:

A Lehet más a Politika 2008 májusa óta van jelen Vas megyében, kezdetben civil szerveződésként.

Az első nyilvános megjelenés, 2008 szeptemberében Sárváron az Ökopolitikai Műhely fóruma volt, Schiffer András és Jávor Benedek országos szóvivők részvételével.

2009. szeptember 7-én megalakult a Lehet Más a Politika (LMP)  párt Vas Megyei Szervezete, melynek élére megyei koordinátort és öt fős területi választmányt is választottunk.

Idén februárban alakult és az Európa Parlamenti választásokon 2,6%-ot elért párt Vas megyei koordinátora Gergácz Ildikó lett. Az LMP Vas Megyei Szervezetének választmányi tagjai: Egyed Zoltán, Gergácz Ildikó, Horváth Zoltán, Liszt Kata és Lukács László.

A megyei szervezet létrejötte után túl vagyunk a szombathelyi és a sárvári szervezetek megalakításán is. A helyi területi szervezetek megalakítása folyamatos szervezés alatt áll mind a 12 Vas megyei városban és a nagyobb falvakban.

Az LMP megyei szervezetének tevékenységében kiemelkedő szerepet játszik a környezetvédelem, a kulturális örökség- és  az emberi jogok védelme, valamint a vidékfejlesztés. A helyi jellegű problémák (pl. heiligenkreuz-i szemétégető, Rába szennyezés, vasi kistelepülések elnéptelenedése stb.) megoldása érdekében az LMP Vas Megyei Szervezete helyi civil egyesületekkel, alapítványokkal, baráti körökkel közösen kíván fellépni, valamint keresi az együttműködést a külföldi zöld pártokkal, a határ mentiség miatt elsősorban az osztrák zöldekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr911493457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása