HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP szerint elhibázott lépés a kőszegi közösségi közlekedés teljes felszámolása

2013.04.10. 10:15 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Lehet Más a Politika Vas Megyei Szervezete szerint egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a közlekedésben az alternatív megoldásokra, ezért a zöldpárt elhibázott szakmai döntésnek tartja a helyi járatos buszközlekedés megszűntetését Kőszegen

Kőszeg város önkormányzata nem hosszabbította meg a szolgáltatást addig ellátó Vasi Volán Zrt-vel a helyi járatos buszközlekedésre vonatkozó szerződést, így a vasi városban április eleje óta nincs helyi közösségi közlekedés.

Bár az utaslétszám a kívánatosnál kevesebb volt, az LMP Vas Megyei Szervezete szerint a lépés mégis elhibázott volt. A közösségi közlekedés ugyanis még a kisebb városokban is fontos alternatív közlekedési mód, amelyet támogatni és nem megszűntetni kell. Az LMP szerint megfelelő népszerűsítő programokkal lehetséges az alacsonyabb utas szám feltornászása.

Az LMP szerint a kőszegi városvezetés tudatos lépése volt a helyi közösségi közlekedés felszámolása, hiszen hiába írtak ki pályázatot a helyi buszközlekedésre, amikor a 2013-as költségvetésben már eleve nem gondoskodtak annak fedezetéről.

Az LMP Vas Megyei Szervezete szerint a Kőszegen átmenő távolsági buszjáratok részben kiszolgálják az igényeket, ám a városnak kisbusz járatok bevezetésével el kell látnia a közösségi közlekedés nélkül maradt városrészeket (pl. Szabó-hegy, illetve a Csónakázó-tó környéke).  

Kőszeg, 2013. április 10.

LMP Vas Megyei Szervezete nevében

Baracska Péter, megyei elnök

***

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/aprilis_eleje_ota_nincs_helyi_kozossegi_kozlekedes

Alon.hu: http://www.alon.hu/az-lmp-koszegi-helyi-jaratok-megszunteteserol

Szólj hozzá!

Címkék: busz kőszeg közösségi közlekedés lehet más a politika lmp baracska péter

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr75214807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása