HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Széll Kálmánra emlékezett az LMP

2012.08.17. 15:21 szepujvilag

Az LMP Széll Kálmán táplánszentkereszti sírjánál tartott megemlékezést augusztus 16-án, az egykori miniszterelnök halálának évfordulóján. Plechl Tibor, az LMP megyei koordinátora

megemlékező beszédében elmondta, hogy Széll kormányfői pályafutása elején stabilizálta az ország pénzügyi helyzetét. Az ô irányítása alatt fogadták el az összeférhetetlenségi törvényt, mely megakadályozta, hogy az állammal kapcsolatban álló vállalatok tisztségviselői képviselők legyenek, így az akkori kor oligarcháival számolt le. 1904-ben az ellenzék jogait csökkentő házszabály-módosító javaslat elfogadása ellen tiltakozva lemondott mandátumáról, és kilépett a kormánypártból. Az LMP szerint nevét ma a megszorító csomagról ismerik, nem arról a tevékenységéről, mely a kor mutyijainak eltörlése és a demokrácia kiszélesítése érdekében végzett.

 

Savaria Fórum, 2012. augusztus 18. 4. oldal

Szólj hozzá!

Címkék: megemlékezés vas megye lmp plechl tibor savaria fórum Széll Kálmán táplánszentkereszt

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr544717593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása