HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Lehet Más a Politika Magyarországon

2009.11.02. 16:39 szepujvilag

Egy kis összegzés az LMP-ről azoknak, akik még most ismerkednek szervezetünkkel:

 

Egy éve, hogy a Lehet Más a Politika társadalmi szervezet, hosszas előkészítés után a nyilvánosságra lépett Magyarországon. A bemerevedett, lejáratódott, kétpólusú magyar politikából kiutat kínáló ökopolitikai alternatíva már a kezdet kezdetén szembesült azzal, hogy megszületését sokan nem nézik majd jó szemmel.

Egy évvel a 2008. október 8-i sajtótájékoztató után az LMP elmondhatja magáról, hogy stabilan a 4. helyen áll a közvéleménykutatási adatok szerint. Korábban semmilyen Magyarországon létrehozott zöld mozgalom nem tudott számottevő eredményt felmutatni, ám az LMP ismertsége a 2009-es Európa Parlamenti választások óta megduplázódott, és lassan nem csak minden megyében, de minden nagyobb településen is megalakul a helyi szervezetünk.

Az LMP az elmúlt egy évben sokat tett azért, hogy a magyar politikában érvényre juttassa a fenntarthatóság, a társadalmi igazságosság és a demokratikus állampolgári részvétel elveit. A mögöttünk álló egy évben megtettük az első lépéseket egy hosszú úton. Bízunk benne, hogy a tagjaink és önkénteseink állhatatosságával és a szavazóink hitével ezt a munkát hamarosan a magyar Parlamentben folytathatjuk.

Az Európai Zöld Párt (EGP) 2009. október 18-án, elsöprő többséggel, ellenszavazat nélkül fogadta el a Lehet Más a Politika (LMP) megfigyelői státuszba való felvételét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr1001493454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása