HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

LMP klub július 7-én

2009.07.14. 21:59 SzCsab

Július 7-én, pénteken 17.00-kor ismét összeültünk LMP klubozni Szombathelyen. Az aktuális kérdés a diákok helyzete, valamint az ifjúságpolitika volt. A témába Cservék Judit, Szombathely diákpolgármestere segített eligazodnunk. Mint megtudtuk Szombathelyen az első városi diákönkormányzat a rendszerváltás után állt fel. A jelenleg regnáló diákpolgármestert 17 előzte meg, ismételni csak Judit tudott, de Őt harmadszorra választották már újra. Megtudtuk, hogy megyében aktívan működő városi diákönkormányzat csak Szombathelyen van. Feladatai közé tartozik a diákjogok és -kötelességek megismertetése a helyi általános- és középiskolásokkal, de ifjúsági programokat, képzéseket is szerveznek. Problémát jelent, hogy a fiatalokat nehezen lehet megmozgatni, különböző eseményekbe bevonni. Nehézség, hogy a tanárok sok esetben nem ismerik és gyakran nem hajlandók tudomásul venni diákjaik jogait.

Ezt követően még beszélgettünk az LMP helyi ügyeiről. Ebben a diákpolgármester kötelező függetlensége okán Cservék Judit már nem vett részt. Az ifjúság ügyeit a későbbiekben is kiemelten fontos témaként kívánjuk kezelni. A beszélgetésen felmerült problémákat igyekszünk felvenni programunkba.

Legközelebb július 17-én 17.00-kot lesz LMP klub Szombathelyen, az MMIK kávézójában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr241246594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása