HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP szerint Huszár Gábor méltatlanná vált a polgármesteri címre

2015.11.30. 10:21 szepujvilag

huszar.jpgAz LMP lemondásra szólítja fel Huszár Gábort, Szentgotthárd Fideszes polgármesterét. Huszár Gábor a november 16-i rendkívüli testületi ülést megelőző bizottsági ülésen próbálta meggyőzni a képviselőket arról, hogy ne menjenek ellen a kormány terveinek, miszerint Szentgotthárdon egy 250 konténerből álló tábort szeretne telepíteni a Bevándorlási Hivatal. Huszár arról beszélt a képviselőknek, hogy nagyon komoly anyagi segítség várható a kormány részéről, hogyha engedélyt adnak a konténerváros telepítésére. Huszár továbbá azt mondta, hogy a párizsi események mögött nagy valószínűséggel a zsidó állam állhat, amely a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni. Az LMP szerint ez nyílt uszítás, így Huszár Gábor méltatlanná vált a polgármesteri címre. 
LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: szentgotthárd lmp

Azonnali kárelhárítást - Őrségi környezetszennyezés

2015.07.08. 11:45 szepujvilag

Az LMP a felelősöket keresi a Zala folyó Őriszentpéter és Nagyrákos közti szakaszán történt szennyezés miatt.

Tudomásunkra jutott, hogy az őriszentpéteri szennyvíztisztító telepen történt meghibásodás miatt több helyi lakó is szennyezést észlelt a környéken. A műszaki probléma során a Zala folyó medrében lerakódott iszap a kis vízhozam miatt teljes oxigénhiánnyal fenyegeti az Őriszentpéter és Nagyrákos közötti szakaszt, amely komoly környezeti károkat okozhat, ha nem történik meg a minél gyorsabb semlegesítés. Ezért kérjük az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb kezdjék még a kárelhárítást, valamint vizsgálják ki az ügyet és tegyék meg a szükséges jogi lépéseket a szennyezés felelőseivel szemben.

orsegi_kornyezetszennyezes.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem szennyezés Őrség Őriszentpéter

Bogáti András maradt az LMP Vas megyei elnöke

2015.06.30. 07:53 szepujvilag

Bogáti András.JPG

Tisztújítást tartott a Lehet Más a Politika Vas Megyei Szervezete, ahol újra Bogáti Andrást választották megyei elnöknek. Az LMP megyei szervezete elsődleges céljának a következő egy évben a szervezetbővítést jelölte meg céljaként. A folyamatosan bővülő taglétszám indokolttá teszi, hogy az elkövetkezendőkben minden nagyobb településen jöjjenek létre helyi csoportok a megyében.

 

Szombathely, 2015. június 28.

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: vas megye lehet más a politika lmp bogáti andrás

Az LMP Vas Megyei Szervezete részvétét fejezi ki Kiss Péter halála miatt

2014.07.30. 19:16 szepujvilag

Lehet Más a Politika Vasi Szervezete együtt érez a megyénkből származó politikus, Kiss Péter családjával és barátaival, akik szerettüket hosszan tartó, súlyos betegség után veszítették el. Kiss Péterre a rendszerváltás utáni magyar baloldal fontos politikusaként fogunk emlékezni.

Szombathely, 2014. július 30.
Bogáti András
LMP Vas Megyei Szervezetének elnöke

Szólj hozzá!

Címkék: vas megye lehet más a politika lmp bogáti andrás

Az LMP a hobbikertészek érdekében módosítaná a földtörvényt

2014.07.10. 11:26 szepujvilag

A szombathelyi kiskertbérlők javaslatát figyelembe véve kívánja módosítani a földtörvényt a Lehet Más a Politika, derült ki az LMP városi képviselőjének sajtótájékoztatójából

 

Horváth Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy képviselői fogadóórán, és más módon is keresték az LMP-t a helyi kiskertbérlők, hobbikertészek, illetve az őket tömörítő egyesületek, mert a földtörvény értelmében rájuk is vonatkozik, hogy mezőgazdasági végzettséggel kell rendelkezniük, vagy igazoltan 3 éves mezőgazdasági tevékenységet kellett folytatniuk, illetve a járási földhivatalnál regisztrálniuk kell. Ezzel a kormány nem csupán a spekulánsoktól védi meg a magyar földet (ahogy azt a földtörvény elfogadásakor hirdették), de a háztájizóktól is.

Az LMP szakértői megvizsgálták a szombathelyi felvetést és kiderült, hogy országos szinten akár félmillió kiskertbérlőt is érinthet a kérdés, ezért törvénymódosítást nyújtottak be, hogy a jelenleg is földhasználati, vagy élő haszonbérleti szerződéssel rendelkezőkre ne vonatkozzon a szigorítás.

 

Szombathely, 2014. július 10.

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely kert földtörvény lehet más a politika lmp horváth zoltán

Tisztújítás a Vas megyei LMP-ben

2014.07.09. 09:40 szepujvilag

Múlt héten tisztújítást tartott az LMP Vas Megyei Szervezete, melynek során megyei elnöknek Bogáti Andrást, elnökségi tagnak pedig Horváth Zoltánt és Neválovits Csabát választották. A zöld párt megyei szervezete, a tisztújítást követően, megkezdte a felkészülést az önkormányzati választásokra. A jelenleg Szombathelyen és Bozzaiban is önkormányzati képviselettel rendelkező párt fő célkitűzése, hogy a jelenleginél több településen vegyen részt a testület munkájában.

Szólj hozzá!

Címkék: vas megye lehet más a politika lmp bogáti andrás horváth zoltán neválovits csaba

Az LMP a lakók mellett foglalt állást Lukácsházán

2014.03.19. 10:57 szepujvilag

A Kőszegdoroszló határában tervezett kamion terminállal kapcsolatban tartott hétfőn lakossági fórumot Lukácsháza önkormányzata, melyen megjelent Bogáti András, az LMP képviselő-jelöltje is. Az LMP szerint a lakók és a civil környezetvédő szervezetek véleményét figyelembe véve nem lenne szabad megépíteni a terminált.

Óriási érdeklődést váltott ki az a lakossági fórum, melyet hétfőn rendeztek Lukácsházán egy Kőszegdoroszló határába tervezett kamion terminál létesítésével kapcsolatban. A lakók meghívására az eseményen részt vett az Lehet Más a Politika megyei szervezetének több tagja és szimpatizánsa, köztük Bogáti András, a Vas megyei 2-es számú választókörzet LMP-s országgyűlési képviselő-jelöltje.

A tervezett beruházás térsége az Írottkő Natúrpark része. Az érintett részen lett kiépítve az árvízvédelmi tározó és turisztikai célokat is szolgáló Abért-tó, itt halad keresztül a kerékpáros túraútvonal. Érthetetlen az ott élők számára, hogy ilyen környezetben egyáltalán valakinek eszébe jut környezetszennyező beruházás létesítésének gondolata.

A lakossági fórumon felszólalt Bogáti András is, aki egyetértett a lakók aggodalmával, valamint az Írottkő Natúrparkért Egyesület véleményével, amely szerint a környezeti károkozás mellett a falu lakosainak, egészségét és biztonságát, lakóingatlanaikat is veszélyeztetnék a kamionok. Sokan a táj szépségéért, a nyugalomért, a környezet kiváló adottságaiért költöztek ide városból. Ezeket az értékeket magukénak érzik az itt élő emberek, és tartósan meg kívánják őrizni. A tervezett kamionterminál, a megnövekvő kamion forgalom azonban az előbbi kedvező természeti adottságokat végérvényesen megszünteti. A zöld párti politikus érthetetlennek tartotta, hogy nem csak a lakosságot nem tájékoztatták, de a múlt héten ülésező kőszegdoroszlói képviselőtestület sem tárgyalta a témát. Bogáti szerint a szóban forgó beruházáshoz hasonló fejlesztéseket a lakók véleményének figyelembevétele nélkül nem szabad megvalósítani. Elmondta továbbá, hogy folyamatosan tartani fogja a kapcsolatot a lakossággal, követni fogja a beruházás folyamatait, és szükség esetén készen áll arra, hogy képviselje az ott élők érdekeit.

Lukácsháza, 2014. március 19.

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: kamion lehet más a politika lmp kőszegdoroszló bogáti andrás lukácsháza

Horváth Zoltán lakossági fórumai Dozmaton, Toronyban, Sében

2014.01.31. 19:23 szepujvilag

Horváth Zoltán, a Vas megyei 1-es OEVK LMP-s országgyűlési képviselő-jelöltje 2014. február 1-én, szombaton 15.00-kor Dozmaton, a Kultúrházban (Fiumei utca 26.), 16.30-kor Toronyban, a Művelődési Házban ( Felsőőri u. 47.), 18.00-kor Sében, a Faluházban (Szabadság u. 29.) lakossági fórumot tart Tiszta Magyarországot! címmel. Várunk sok szeretettel minden érdeklődőt!

 

zolikép.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: torony lmp horváth zoltán dozmat

Bogáti András, Baracska Péter, Horváth Zoltán lesznek az LMP Vas megyei képviselő-jelöltjei

2014.01.21. 09:14 szepujvilag

Schiffer András által bemutatott Vas megyei képviselőjelöltjeink azon fognak dolgozni, hogy a zöld párt vonzó alternatívát nyújthasson azoknak, akik véget akarnak vetni a Fidesz önfejű hatalomgyakorlásának, de nem kívánják visszaszavazni a frissen összefogott álbaloldali pártokat sem.

Olvasd el a metro beszámolóját: 
http://bit.ly/Schiffer_Szombathelyen

fénykép_2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: vas megye lmp schiffer andrás bogáti andrás horváth zoltán baracska péter

Az LMP szombathelyi irodájában is alá lehet írni a petíciót

2013.10.24. 10:14 szepujvilag

Az LMP Vas Megyei Szervezete is csatlakozik a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által kezdeményezett petícióhoz, melyet bárki aláírhat az LMP szombathelyi irodájában

A kezdeményező szakszervezet négy ponthoz kéri az emberek aláírását:

1. Az éves 3,1 %-os szintű bérfejlesztés elérését 2013-ban!

2. Az Mt. állami vállalatokat sújtó kogens szabályainak eltörlését!

3. A menetkedvezmény rendezését a vasutas társadalom elvárásának megfelelően!

4. Biztos munkahelyeket!

A kezdeményezéshez az LMP is csatlakozik, így aki egyetért a fenti pontokkal aláírhatja azokat az LMP szombathelyi irodájában (11-es Huszár út 3.) nyitvatartási időben: október 25-én, pénteken 13.00-tól 15.00-ig, valamint október 28-án, hétfőn 14.00-tól 16.00-ig

 

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely iroda szakszervezet vas megye petíció lmp

Ön dönt: Szerel vagy gazdálkodik – Hogyan működik az agrártámogatás Magyarországon?

2013.10.21. 11:17 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Lehet Más a Politika politikusai hétfőn a mutyigyanúba keveredett sárvári Fideszes önkormányzati képviselő cége előtt tartottak sajtótájékoztatót az agrártámogatások magyarországi működéséről. Az LMP egy kis zacskó földet is vitt ajándékba

A kormány szerint az agrárpénzek lenyúlásának nincs politikai szála, csupán "pénzéhes hivatalnokok próbáltak meg maszekolni”. Pénteken kiderült, hogy mégis van politikai szál, hiszen nyilvánosságra került a sárvári önkormányzat fideszes képviselőjének, Baranyai József érintettsége a csalássorozatban. A képviselő, és fia olyan cégekkel pályáztak jogtalanul agrártámogatásért, amelyeknek nincs is köze a mezőgazdasághoz. Úgy látszik, nem csak az állami földpályázatok elnyeréséhez nem kell hozzáértés a Fidesz-kormány alatt. Termőföldet még életükben nem látott emberek kapnak meg milliókat az agrártámogatási kasszából. – kezdte Bogáti András, az LMP Vas megyei választmányi tagja a sajtótájékoztatót.

A mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkező Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, annak ellenére, hogy egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik. A cég ügyvezetője és tulajdonosa Baranyai József sárvári önkormányzati képviselő. Baranyai a fia cége révén is érintett az ügyben, ugyanis a Baranyai Elektro-Top Kft. is pályázott a támogatásra, amelyből tavaly szállt ki a politikus, azóta a gyereke vezeti azt a vállalkozást.

A csalássorozatban résztvevők összesen 180.000 magyar gazdálkodót károsítottak volna meg, amikor 400 millió forintos agrártámogatást akartak jogtalanul felvenni.

Gerstmár Ferenc, a zöld párt országos választmányi tagja szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban (MVH) kitört botrány ismét bebizonyította, hogy a jelenlegi hatalom legfontosabb feladatának a narancsos maffiaállam építgetését tekinti, nem pedig a magyar emberek, a magyar gazdák boldogulását. Ha figyelembe vesszük a rengeteg mutyit, amit a Fidesz 2010 óta összehozott, akkor megállapíthatjuk, hogy az MSZP-től mindent eltanultak, sőt tovább is fejlesztették a korrupció rendszerét –mondta az országos politikus, majd hozzá tette, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy politikai garnitúra leváltása nélkül nem tud előrelépni az ország. Az LMP célja, hogy szakítson az elmúlt 23 év gyakorlatával, és arra készül, hogy megtisztítsa a közéletet a korrupciótól.

Az LMP-sek a sajtótájékoztatóra egy zacskó földet is vittek ajándékba, hogy az elektronikával foglalkozó Fideszes képviselő láthassa, mire kért támogatást.

 

Sárvár, 2013. október 21.

LMP Vas Megyei Szervezete

 

1 komment

Címkék: zöld föld korrupció zöldek mutyi sárvár vas megye lehet más a politika lmp bogáti andrás gerstmár ferenc

Széchenyire emlékeztek a magyar és az osztrák zöld pártok

2013.09.22. 13:21 szepujvilag

A Bécsben 222 éve született Széchenyi Istvánra emlékeztek a zöld pártok, a magyar politikus döblingi szobránál szeptember 21-én

Az osztrák Zöld Párt által kezdeményezett megemlékezésen részt vett a Lehet Más a Politika Vas és Győr–Moson–Sopron Megyei Szervezetének több tagja és aktivistája, köztük Horváth Zoltán szombathelyi önkormányzati képviselő, valamint Szakács Gyula Győr–Moson–Sopron megyei elnök.

„A legnagyobb magyar” szobránál koszorút helyeztek el Bécs Döbling kerületének zöld és szociáldemokrata képviselői, valamint az LMP tagjai is, akik rövid megemlékezést tartottak Nagycenken is, a Széchenyi család ősi birtokán. A döblingi koszorúzást követően előadások hangzottak el: Zarándy Zoltán az LMP fővárosi oktatási bizottsági tagja Széchenyi életművét mutatta be.

A magyar ökopárt megjelent képviselői megköszönték az osztrák zöldeknek, hogy egy héttel az ausztriai választások előtt is fontosnak tartották a megemlékezés megszervezését.

Az LMP és Die Grünen között évek óta szoros kapcsolat van, legutóbb május 25-én tartottak regionális találkozót Szombathelyen. 

Fényképek a Facebookon: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.601087879929597.1073741847.174794299225626&type=1

Szólj hozzá!

Címkék: bécs vas megye széchenyi lmp döbling