HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Ön dönt: Szerel vagy gazdálkodik – Hogyan működik az agrártámogatás Magyarországon?

2013.10.21. 11:17 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Lehet Más a Politika politikusai hétfőn a mutyigyanúba keveredett sárvári Fideszes önkormányzati képviselő cége előtt tartottak sajtótájékoztatót az agrártámogatások magyarországi működéséről. Az LMP egy kis zacskó földet is vitt ajándékba

A kormány szerint az agrárpénzek lenyúlásának nincs politikai szála, csupán "pénzéhes hivatalnokok próbáltak meg maszekolni”. Pénteken kiderült, hogy mégis van politikai szál, hiszen nyilvánosságra került a sárvári önkormányzat fideszes képviselőjének, Baranyai József érintettsége a csalássorozatban. A képviselő, és fia olyan cégekkel pályáztak jogtalanul agrártámogatásért, amelyeknek nincs is köze a mezőgazdasághoz. Úgy látszik, nem csak az állami földpályázatok elnyeréséhez nem kell hozzáértés a Fidesz-kormány alatt. Termőföldet még életükben nem látott emberek kapnak meg milliókat az agrártámogatási kasszából. – kezdte Bogáti András, az LMP Vas megyei választmányi tagja a sajtótájékoztatót.

A mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkező Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, annak ellenére, hogy egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik. A cég ügyvezetője és tulajdonosa Baranyai József sárvári önkormányzati képviselő. Baranyai a fia cége révén is érintett az ügyben, ugyanis a Baranyai Elektro-Top Kft. is pályázott a támogatásra, amelyből tavaly szállt ki a politikus, azóta a gyereke vezeti azt a vállalkozást.

A csalássorozatban résztvevők összesen 180.000 magyar gazdálkodót károsítottak volna meg, amikor 400 millió forintos agrártámogatást akartak jogtalanul felvenni.

Gerstmár Ferenc, a zöld párt országos választmányi tagja szerint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban (MVH) kitört botrány ismét bebizonyította, hogy a jelenlegi hatalom legfontosabb feladatának a narancsos maffiaállam építgetését tekinti, nem pedig a magyar emberek, a magyar gazdák boldogulását. Ha figyelembe vesszük a rengeteg mutyit, amit a Fidesz 2010 óta összehozott, akkor megállapíthatjuk, hogy az MSZP-től mindent eltanultak, sőt tovább is fejlesztették a korrupció rendszerét –mondta az országos politikus, majd hozzá tette, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy politikai garnitúra leváltása nélkül nem tud előrelépni az ország. Az LMP célja, hogy szakítson az elmúlt 23 év gyakorlatával, és arra készül, hogy megtisztítsa a közéletet a korrupciótól.

Az LMP-sek a sajtótájékoztatóra egy zacskó földet is vittek ajándékba, hogy az elektronikával foglalkozó Fideszes képviselő láthassa, mire kért támogatást.

 

Sárvár, 2013. október 21.

LMP Vas Megyei Szervezete

 

1 komment

Címkék: zöld föld korrupció zöldek mutyi sárvár vas megye lehet más a politika lmp bogáti andrás gerstmár ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr665590508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

képbekerül 2013.10.21. 17:20:16

Az MVH elnöke is érintett lehet?

Origo ma reggel: "Palkovics Péter MVH elnök felesége szintén felvett területalapú támogatást. A hölgynek nem éppen a gazdálkodás a fő profilja, két Béla király úti címükre bejegyzett cégük ügyvezetését is ellátja, emellett földet művel és a férj hivatalából milliós támogatást nyer."
süti beállítások módosítása