HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Kedeves Városlakók!

2009.12.12. 16:22 szepujvilag

A város közös otthonunk. Itt élünk, dolgozunk és tanulunk, itt közlekedünk és pihenünk. Mindannyiunknak joga van az ápolt környezethez, a minőségi közlekedéshez, a tiszta levegőhöz, a zöldfelületekhez, az elérhető szolgáltatásokhoz, és a városlakók érdekeit előtérbe helyező, korrupciómentes önkormányzatisághoz.

Ehhez képest a legtöbb magyarországi városban rossz levegőt, dugókat és drága közösségi közlekedést, energiapazarló épületeket, romló városképet, és a lakóktól eltávolodott politikát találunk.

Mind többen szenvednek légúti allergiás megbetegedésekben, a városvezetők mégis a korszerűtlen, fenntarthatatlan, környezetszennyező rendszerek továbbélését támogatják.

Az LMP barátságos, szerethető városi környezet kialakításáért küzd. Ehhez először is kényelmes, a mainál gyorsabb és olcsóbb tömegközlekedést közlekedést kell teremtenünk, és fejlesztenünk kell az elővárosi közlekedést. A belvárosokban forgalomcsillapításra van szükség, hogy gyermekeinknek kevesebb mérges gázt kelljen nap mint nap belélegezniük.

Önálló kerékpárút-hálózat nélkül manapság elképzelhetetlen egy élhető, barátságos város, ahol a közösségi közlekedés össze van hangolva a biciklisták igényeivel is. Kiemelten fontos, hogy megteremtsük a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit oly módon, ami nem állítja szembe a kerékpárosokat a négykerekű járművek vezetőivel.

Támogatjuk a kötött pályás közlekedés fejlesztését, mert buszokhoz képest környezetkímélő módon szolgálja a városlakókat. A P+R parkolók hálózata is szerves része annak a közlekedési rendszernek, amely egy emberközpontú, élettel teli várost jellemez.

Városfejlesztési terveinkben kiemelt helyen szerepel a városközpontok, a gyönyörű történelmi városrészeink újjáélesztése, a sokszor funkciójukat vesztett terek visszaadása a gyalogosoknak, új zöldfelületek kialakítása – a régiek megfelelő karbantartása és beépítésük megakadályozása mellett.

Siralmas látványt nyújtanak a régóta felújításra váró lakótelepek. Kiemelten kell kezelnünk a lakótelepek rehabilitációját. Az épületek szigetelésével nemcsak energiát takaríthatunk meg, de munkahelyeket is teremthetünk.

Az egyre terjeszkedő bevásárlóközpontok, hipermarketek óriási környezeti, közlekedési és városszerkezeti terheket jelentenek. Helyettük a helyi üzleteket, a kiskereskedőket kell támogatnunk.

Elmondható, hogy mára Magyarország kettészakadt városra és vidékre. Az éles elkülönülés azonban senkinek sem használ, hiszen szükségünk van egymásra, tiszteletben kell tartanunk egymást. Ezért van szükség a város-vidék kapcsolatok újradefiniálására és erősítésére. Legalább ilyen fontos, hogy látványos presztízsberuházások helyett a városi életminőséget valóban javító lépéseket tegyünk, a fővárosban ugyanúgy, mint a vidéki centrumokban.

A fentiek megvalósításához jelentős szemléletváltásra van szükség; s a mi akaratunkon kívül elengedhetetlen a Ti támogatásotok, a városlakók részvétele is. Hogy lehetőségünk legyen közös céljainkat Veletek együtt megvalósítani, kérjük, támogassátok ajánlószelvényetekkel a Lehet Más a Politikát!

Regisztráljatok most a http://lehetmas.hu/176-on!

Lehet Más a Politika!
http://szazhetvenhat.blog.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: város lehet más a politika lmp 176 kampány

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr761592678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása