HTML

LMP Vas Megye

Információ, jelentkezés tagnak, segítőnek: vas@lehetmas.hu

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Kedves Családi Gazdálkodók!

2010.01.04. 06:22 szepujvilag

Először azt kell tudatosítaniuk magukban, hogy csak az Önök állhatatos munkájának köszönhetően tud egészséges, hazai élelemhez jutni Magyarország. Sajnos a politika az utóbbi időben ahelyett, hogy tisztelné és támogatná ezt a munkát, olyan szabályozást hozott, mely megnehezíti a mindennapi munkát, és a válság terheit leginkább az élelmiszert megtermelőkre terheli. Az LMP egy olyan fenntartható mezőgazdasági rendszert fog felépíteni, amely megbecsüli a tisztességes munkát, és a gazdasági profitot ott tartja, ahol az érték létrejön: a termelőnél.

Először a földtulajdonlás rendszerét kell rendbe tenni. A külföldiek földvásárlására vonatkozó moratóriumot legalább 2014-ig meg kell hosszabbítani. Azért, hogy addig egy olyan szabályozást hozzon létre a parlament, mely a földhöz való hozzájutást a folyamatos értékteremtő gazdálkodáshoz, a helyi munkaerő alkalmazásához köti. A föld nem lehet spekuláció áldozata. A magyar termőföldet nem lehet parlagon hagyni azért, hogy a földárak változásával nagytőke befektetései minél jobban megtérüljenek. A földhöz való hozzájutást megkönnyítjük a gazdálkodni kívánó fiatalok előtt. A gazdálkodással felhagyó idős emberek és a gazdálkodni kívánó fiatalokat egy hálózatba szervezzük, hogy ne csak a földtulajdon, de a gazdálkodás hagyománya is átöröklődjön nemzedékről nemzedékre.

Megkönnyítjük a helyi piacokra való termelést. Támogatjuk a termelő és a vásárló közvetlen kapcsolatán alapuló közösségileg támogatott mezőgazdasági rendszerek létrejöttét. A hazai áruk hazai polcokon való megjelenésének terheit radikálisan csökkentjük. A távolsági élelmiszer kereskedelem környezeti terhelését is beépítjük a külföldi termékek áraiba, így juttatva előnyhöz a hazai termelőket.

Levesszük a terheket a hagyományos kölcsönös segítségen alapuló munkáról. Ismét adóteher nélkül segíthetnek majd a barátok, szomszédok egymás kertjében. A családi, kisüzemi feldolgozás feltételeit megkönnyítjük. Mert nem a bürokráciát és papírhalmokat kell növelni, hanem a termelők jólétét és az egészséges hazai élelmiszer termelést!

Az agrármarketing a bizalmon alapuló egészséges élelmiszer termelésen alapul. Sokat kell közösen tennünk azért, hogy hungarikum termékek a kalocsai paprika, a makói hagyma, a szabolcsi alma ismét világhírűek legyenek. Vissza kell szereznünk a világpiacon a minket érintő helyet, de ezt először a hazai piac megerősítésével kell kezdenünk.

Célunk Kert-Magyarország megteremtése, ahol a nagyüzemi gazdálkodás helyett újra a kistermelőké a főszerep, ahol tájidegen növények helyett hazai fajtákat termesztenek, ahol a helyi kereskedelem, a piac újra virágzik. Ahol megvan a lehetőség közösségi vállalkozások és szövetkezetek létrehozására, ha a szükség, illetve az ésszerűség úgy kívánja.

Bízunk benne, hogy törekvéseink és céljaink, valamint az ezekhez vezető út találkoznak az Önök elképzeléseivel! Ha ez így van, segítsenek az ajánlószelvényükkel, hogy mi is segíthessünk!

Regisztráljanak most a http://lehetmas.hu/176-on!

Lehet Más a Politika!
http://szazhetvenhat.blog.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: lehet más a politika lmp 176 kampány

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpvas.blog.hu/api/trackback/id/tr381644090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása